Jeroen De Schepper

HLN 10.000 km tegen zeldzame ziekte

HNB Na Rome, nu heel Europe

for English: see below

In april stap ik op de pedalen voor de Europese Huntington federatie. Een fietstocht door Europa in teken van een ziekte die in mijn familie al flink heeft huisgehouden. Wat het voor mijn familie concreet betekent, is het vroegtijdige verlies van mijn oma, de aftakeling en het uiteindelijke overlijden van tante Ria en op dit moment de aftakeling van tante Emma en tante Bernadette.

Tegen de ziekte zelf kunnen wijzelf op dit moment weinig doen, maar dat wil niet zeggen dat we gewoon moeten blijven toekijken. De Huntington liga, waar tante Bea Europees voorzitter van is, zette al talrijke initiatieven op poten om families te ondersteunen en een goede verzorging van de patiënten te garanderen. In België zijn de verzorgingstehuizen voor Huntingtonpatiënten dankzij de inzet van die liga al goed uitgerust. Jammer genoeg is dat zeker niet in alle landen het geval. Vooral in Oost-Europa is er dringend nood aan Huntingtonhuizen.

Ook ik wil niet gewoon blijven toekijken. Op 5 april vertrek ik op een tocht door Europa langs verschillende Huntingtonhuizen. In augustus wil ik terug in België aankomen met 10.000 km op de teller. Met die tocht wil ik twee dingen bereiken: enerzijds wil ik meer bekendheid geven aan de ziekte van Huntington en anderzijds wil ik geld inzamelen dat gebruikt zal worden bij de opbouw van Huntingtonhuizen in Oost-Europa.

Ook ik wil niet gewoon blijven toekijken. Op 5 april vertrek ik op een tocht door Europa langs verschillende Huntingtonhuizen. In augustus wil ik terug in België aankomen met 10.000 km op de teller. Met die tocht wil ik twee dingen bereiken:

 • meer bekendheid geven aan de ziekte van Huntington
 • geld inzamelen dat gebruikt zal worden bij de opbouw van Huntingtonhuizen in Oost-Europa

Wil je me steunen? Doe een gift!

In April this year I will be riding my bike for the European Huntington federation; a cycling tour through Europe dedicated to a disease which has wrecked havoc in my family. What it means to my family is the untimely death of my grandmother, the deterioration and the eventual death of my aunt Ria and at present the decline of my aunts, Emma and Bernadette.

Although curing the disease is impossible at the moment, it doesn’t mean we have to wait and watch. The Huntington Liga, of which my aunt Bea is the European president, has successfully set up many initiatives to support families and guarantee a decent care of Huntington patients. Thanks to these tremendous efforts, the Belgian nursing houses for Huntington patients are well equipped. Unfortunately this is not the case in every country. Especially, in Eastern Europe there is an urgent need for Huntington houses.

On April 5th 2014 I am leaving for a bicycle tour through Europe, visiting several Huntington houses. The aim is to return to Belgium in August having cycled 10.000 km. My aim is double:

 • raise awareness of Huntington’s disease
 • fundraise for the construction of Huntington houses in Eastern Europe

Would you like to support me? Make a donation!

Advertenties

8 Reacties op “Jeroen De Schepper

 1. Beste Jeroen,

  Ik las vandaag een stukje in onze lokale krant en wat heb ik ontzettend veel bewondering voor jou! Naar aanleiding van jouw bezoek aan Topaz Overduin Katwijk stond dit stukje in de krant. Bijzonder dat je geld aan het inzamelen bent voor het bouwen van speciale Huntingtonhuizen in Oost-Europa. Het is inderdaad ontzettend belangrijk dat ook daar deze voorzieningen en speciale zorg er zijn. Niet alleen dat; de ziekte meer naamsbekendheid geven kan zeker geen kwaad. Ik merk dat heel veel mensen nog nooit van de ziekte van Huntington hebben gehoord. Dus nogmaals: wat bijzonder dat je dit doet! Ik wil je nog heel veel succes voor de komende tijd wensen en hopelijk mag je veel (financiele) steun ontvangen!

  Groetjes Inge

 2. beste jeroen ik heb u vandaag in peetje klakke ontmoet ben maria dekeyser uit wingene heb een foto van julli genomen en ga die dan op fb plaatsen zou graag vriend worden alvast bedankt

 3. Pingback: Op oma’s fiets met een mandje voorop.. – EVAdinarica Project

 4. Pingback: The Green Route to the Mediterranean Sea – EVAdinarica Project

 5. Pingback: Op oma’s fiets met een mandje voorop… – EVAdinarica Project

 6. Pingback: Biking the Green Route to the Mediterranean Sea - EVAdinarica Project

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s